21 de febr. 2013

La Codolosa. Vies "El Clau de Sant Fèlix" i "el Ultimo Mohicano"



Continuem aprofitant la proximitat de la Codolosa per escalar aquestes tardes en que la llum encara no permet anar gaire lluny.
Aquest dimecres he tornat a escalar amb el Jaume ( Jaumegrimp) per fer aquestes dues vies que ell encara no havia fet, i alhora hem coincidit amb el Mingo i el Toni que han fet les vies: Punt Verd i la Full Equip.
De la via "el Clau de Sant Fèlix" en trobareu més dades aquí
De la via el Ultimo Mohicano, que és una de les primeres que es van equipar en aquesta paret, val a dir que és molt interessant tot i que es repeteix poc.
La primera tirada és compartida amb la de la via de " l'Avi Trepador" i uns metres abans de la 1a. reunió d'aquella via, quan s'arriba a uns còmoda lleixa, cal anar a l'esquerra per trobar la R.1. ( 3 o 4 espits)
La segona tirada te dues opcions de sortida, una primera molt atlètica amb un pas difícil de bloc a sobre mateix de la reunió. o bé per la dreta, a tocar del diedre i amb passos més fàcils. En tota la tirada només hi trobarem un buril però podem llaçar una sabina i colocar alguna friend.
La tercera tirada és la més difícil i interessant. Hi trobarem 5 burils i fins fa poc hi havia un pitó que algú s'ha endut....??.  Caldrà reforçar amb un friend petit i/o un tascó l'inici del diedre per anar més segurs, i jo hi he deixat un cordino a la soca d'un petit arbust que hi ha després del darrer buril i que serveix ( si ningú se l'emporta cap a casa...) per anar més tranquil els darrers metres abans d'entrar a la reunió de la via " La tribu" que és on tothom acaba aquesta via, tot i que la via original crec que puja uns 15m més amunt, a on hi trobarem una reunió al terra amb 3 espits vells.
Via recomanable.


 A la tercera tirada,apunt de xapar el clau de Sant Fèlix.

El Jaume a la 3a tirada de l'Ultimo Mohicano i el Toni a la R de la Full Equip

3 comentaris:

joan asin ha dit...

No hi ha foto???je,je

Joan Baraldes ha dit...

Ja estem molt vistos... i el Jaume no em passa les fotos !! je je je

Jaumegrimp ha dit...

Hola Joan, les coses bones es fan esperar!!jajaja no pateixis que aviat te les envio pel Dropbox.
Has estat un molt bon anfitrió, aquestes dues tardes m'ho he passat molt be i com dius, he repetit quatre vis noves per mí, la majoria obra teva, i que m'han agradat molt.
Fins la propera.